Københavns blandt verdens dyreste byer

Singapore – verdens dyreste storby.

The Economist placerer igen i år København på Top 10 over de dyreste storbyer i verden at bo i. København deler sin niendeplads med New York og overgås i Europa kun af Zürich, Genève og Paris.

Undersøgelsen bygger på i priserne for 400 forskellige varer og ydelser, herunder fødevarer, tøj, husleje og transport.

København er faldet fra en plads som nr. otte sidste år til en niendeplads i år. Medvirkende til, at København stadig er med i Top 10 er bl.a. omkostningerne til transport og toiletartikler.

De britiske byer indtager til gengæld de laveste positioner i årtier på grund af pundets fald efter Brexit-afstemningen. London er faldet fra sin plads som nr. seks til en 24. plads.

Singapore fastholder sin topplacering med fire andre asiatiske byer i Top 10. New York er den eneste by i Nordamerika, der er med på top-listen.

I Vesteuropa er Athen den billigste storby, men Østeuropa har tre byer blandt de 10 billigste – Kiev, Bukarest og Almaty i Kazakhstan.

De 10 dyreste byer i verden er 1) Singapore, 2) Hong Kong, 3) Zürich, 4) Tokyo, 5) Osaka, 6) Seoul, 7) Geneve, 8) Paris, 9) København 9) New York.

De 10 billigste byer i verden er 1) Almaty, 2) Lagos, 3) Bangalore, 4) Karachi, 5) Algier, 6) Chennai (Madras), 7) Mumbai, 8) Kiev, 9) Bukarest, 10) New Delhi.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.