Københavns Kommune bremser Tivoli-forlystelse

cav160120Fatamorgana-and-Orient-Render-1mbTil sommer skal Tivolis nye forlystelse ’Fatamorgana’ være klar, men nu er der sat en stopper for opførelsen af den høje forlystelse.

Tivoli har hejst et 43 meter højt tårn på plads, uden at have fået tilladelse fra Københavns Kommune. 20. januar fik Tivoli et såkaldt standsningspåbud af kommunen, siger serviceområdechef i Teknik- og Miljøforvaltningen Anne-Sofie Degn.

”Der er ikke givet en byggetilladelse endnu, og så skal man jo ikke begynde at bygge. Miljøundersøgelsen er stadig i gang, og vi har netop sendt en høring ud til alle naboerne, som vi venter svar på”, siger hun til jyllands-posten.dk..

”Den 20. januar sagde vi, at de ikke skulle bygge. Og nu har vi så igen fredag påpeget, at de skal standse byggeriet, hvilket de har gjort”.

Ifølge en pressemeddelelse fra Tivoli har man fået en dispensation fra kommunen. Her modtog man fra Teknik- og miljøforvaltningen: “Tilladelse til påbegyndelse af opførelsen af Fatamorgana”.

”Vi undrer os over man kan trække en dispensation tilbage, når størstedelen af forlystelsen er leveret og monteret”, siger Dorthe Weinkouff Barsøe, underdirektør for Brand og Kommunikation i Tivoli. ”Vi er ærgerlige over processen, men følger naturligvis standsningspåbuddet.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.