Københavns Kommune bremser Tivoli-forlystelse

cav160120Fatamorgana-and-Orient-Render-1mbTil sommer skal Tivolis nye forlystelse ’Fatamorgana’ være klar, men nu er der sat en stopper for opførelsen af den høje forlystelse.

Tivoli har hejst et 43 meter højt tårn på plads, uden at have fået tilladelse fra Københavns Kommune. 20. januar fik Tivoli et såkaldt standsningspåbud af kommunen, siger serviceområdechef i Teknik- og Miljøforvaltningen Anne-Sofie Degn.

”Der er ikke givet en byggetilladelse endnu, og så skal man jo ikke begynde at bygge. Miljøundersøgelsen er stadig i gang, og vi har netop sendt en høring ud til alle naboerne, som vi venter svar på”, siger hun til jyllands-posten.dk..

”Den 20. januar sagde vi, at de ikke skulle bygge. Og nu har vi så igen fredag påpeget, at de skal standse byggeriet, hvilket de har gjort”.

Ifølge en pressemeddelelse fra Tivoli har man fået en dispensation fra kommunen. Her modtog man fra Teknik- og miljøforvaltningen: “Tilladelse til påbegyndelse af opførelsen af Fatamorgana”.

”Vi undrer os over man kan trække en dispensation tilbage, når størstedelen af forlystelsen er leveret og monteret”, siger Dorthe Weinkouff Barsøe, underdirektør for Brand og Kommunikation i Tivoli. ”Vi er ærgerlige over processen, men følger naturligvis standsningspåbuddet.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.