Københavns Lufthavn fik flot start på 2016

1

københavns lufthavn Finger C SydLUFTFART: Der var over 13 pct. flere rejsende i Københavns Lufthavn i januar i år i forhold til samme måned sidste år. I alt blev det til 1,8 mio. passagerer. Navnlig langruterne skabte vækst, siger lufthavnen.

I forhold til januar sidste år steg passagertallet i januar i år med over 200.000. Der var 1.877.044 passagerer i lufthavnen i dette års første måned.

”Vores interkontinentale trafik steg over 15 pct. sammenlignet med samme måned sidste år. Det skyldes nye ruter, flere afgange og større fly på en række ruter. Qatar Airways fordoblede i starten af december sidste år antallet af afgange til to daglige, mens Emirates også i december opgraderede sin daglige afgang til en Airbus A380 med plads til 615 passagerer. Endvidere har Norwegian åbnet nye ruter til Las Vegas og Caribien. Vi har i dag 32 interkontinentale ruter, og i løbet af i år åbner flere, bl.a. begynder SAS at flyve til Miami og Boston, også Norwegian åbner i år mellem København og Boston,” siger Thomas Woldbye, adm. direktør i Københavns Lufthavn.

Den europæiske trafik steg sidste måned 13,8 pct. sammenlignet med januar sidste år, hvor især London fik vækst på 25 procent. En stor del af væksten i den europæiske trafik skyldes, at flere rejser til Danmark: ”Flere nye flyselskaber, f.eks. Ryanair, flyver til København,” siger Thomas Woldbye.

I årets første måned steg indenrigstrafikken 5,2 pct., Europa-flyvningerne 13,8 pct. og interkontinental med 15,1 pct.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

1 Comment on "Københavns Lufthavn fik flot start på 2016"

Notify of
avatar
Torben Vinther
Torben Vinther

London en vækst på 25 %…. det er da utroligt !!! Ryanairs indtog i CPH ville ikke betyde EN ENESTE ekstra passager, de ville KUN stjæle fra andre og arbejdspladser ville der MAX blive ekstra 5 af !!! men nu er det måske ikke så dårlig endda 🙂

wpDiscuz