Københavns Lufthavn i partnerskab med Amadeus

cph koebenhavns lufthavn boardingkortLUFTFART: En ny IT-aftale med Amadeus skal hjælpe Københavns Lufthavne i Kastrup og Roskilde med at nå mål om at være Nordeuropas førende trafikknudepunkt.

Den 10-årige aftale indebærer, at lufthavnene skifter deres nuværende trafiksystem ud med cloud-baserede løsninger fra Amadeus. Resultatet forventes at skabe betydelige fordele for lufthavnene sammenlignet med tidligere, bl.a. gennem en forbedret operativ udvikling og kundeoplevelse, hedder det fra Amadeus.

Ifølge Christian Poulsen, IT-direktør og underdirektør for Assets & Technology i Københavns Lufthavn, spiller IT vigtig rolle for, om virksomheden når sine mål: ”Vi har mål om at være et trafikknudepunkt i verdensklasse i Nordeuropa. Det er vores mål at gå fra de nuværende over 26 mio. årlige passagerer til 40 mio. passagerer om en årrække, og derfor optimerer vi nu vores infrastruktur for at hjælpe samarbejdspartnere med at varetage et stigende antal internationale ruter,” siger Christian Poulsen og tilføjer: ”Vi har valgt Amadeus som partner, eftersom de har erfaring til at levere en operationel IT-løsning.”

Lufthavnenes nuværende trafiksystem skal skiftes ud med ni af Amadeus løsninger, hvilket påvirker en række forretningsområder: Airport Collaborative Decision Making Portal, der giver alle parter i lufthavnen, f.eks. flyselskaber, leverandører af lufthavnsservice og brændstofselskaber, adgang til en fælles portal og operativ information, hvilket forbedrer effektiviteten og kendskabet til forskellige situationer.

Airport Operational Database (AODB) er lufthavnens hjerne. Den cloud-baserede løsning forsyner alle parter og systemer med aktuel information i realtid.

”Vi ser frem til at hjælpe Københavns Lufthavn med at udnytte fordelene ved cloud-baseret IT,” siger John Jarell, chef for Airport IT hos Amadeus.