Københavns Lufthavn tjener over 80% på andet end luftfart

0

københavns lufthavn, shopping, transithalIKKE-AERONAUTISK: Pudsig betegnelse for den helt store indtægtskilde i Københavns Lufthavn, som fortsat venter et årsresultat på 1.300 mio. kr.

Ingen skal være i tvivl om, at Københavns Lufthavn er en rigtig god forretning, hvor mange bl.a. blokker til standby.dk og fortsat mener, at den danske stat aldrig skulle have solgt en betydende andel til udlandet.

I dag er det en blomstrende virksomhed med masser af grøde ikke mindst på grund af nye internationale ruter bl.a. med Norwegian og ekstra store fly på vej (Emirates) samt flere lavprisselskaber, ikke mindst Ryanair.

”I konkurrence med europæiske hubs, er det vigtigt, at vi er i stand til at få den internationale trafik til at vokse,” siger adm. direktør Thomas Woldbye i en kommentar til regnskabet for 1. kvartal.

Inden man falder i svime over flyselskabernes evne til sammen med lufthavnen at kreere et godt resultat, skal det bemærkes, at den ikke-aeronautiske del af forretningen (butikker, restauranter, parkering) udgjorde 44,4 procent af omsætningen, men 85,9 procent af driftsresultatet.

Nu er begge dele jo nødvendigt for at nå et godt resultat, og uden flyenes passagerer var der næppe mange, som ville begive sig ud til Kastrup for at handle eller parkere eller gå på restaurant for den sags skyld.

Lagt sammen betyder det, at Københavns Lufthavn regner med at nå et resultat før skat i år på ca. 1.300 mio. kr. Det er immervæk en post, men med i beregningerne skal også, at der i år ventes investeret ca. en mia. kr. for at følge med udviklingen til terminaler og adgang for kæmpefly som Airbus A380 fra Emirates.-Fra den udførlige beretning fra første kvartal kan i øvrigt nævnes: at personaleomkostninger er steget med 10,6 procent på grund af 52 flere i Security, at indenrigstrafikken er faldet med 6,7 procent, at parkering er steget med 6,3 procent, at omsætning i shoppingcenter er steget med 8,9 procent og at hoteldriften af Hilton Airport hotel er forbedret med 6,9 procent.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz