Københavnske bycykler er reddet efter konkurs

Rekonstruktionen i BikeShare Danmark er faldet på plads og bycyklerne reddet. I skifteretten er det afgjort, at By- og Pendlercykel Fonden overtager driftsselskabet og fremover står for drift og udvikling af systemet.

Fondens formand, Niels E. Bjerrum: ”Vi er tilfredse med udfaldet og glæder os til, at der nu kan komme fokus på Bycyklerne igen”.

Ifølge Berlingske Business kom de karakteristiske hvide elcykler i problemer, da firmaet bag – GoBike – i marts blev erklæret konkurs. GoBike var presset af for stor gæld og for lidt likviditet.

Kort efter konkursen kom datterselskabet Bikeshare med en begæring om rekonstruktion. Det er Bikeshare, der står for selve driften, og det er den rekonstruktion, som nu er lykkedes ved, at By- og Pendlerfonden går ind og overtager Bikshare. Adm. direktør i Fonden, Tina Füssel, bliver adm. direktør i BikeShare Danmark, mens Susan Münster bliver ny bestyrelsesformand.

By- og Pendlercykel Fonden ejes af Københavns og Frederiksberg kommuner samt DSB.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.