København fik sidste år og i år flere nye hoteller, blandt andet dette, Scandic CPH Strandpark-hotel tæt på Københavns Lufthavn. Hotellet åbnede i maj i år med 357 værelser. Til marts næste år åbner Scandic sit 29. hotel i Danmark, Scandic Spectrum, med 632 værelser. Illustration: Scandic og Skanska.

Københavnske hoteller har mange danskere på ferie

Efterårsferien mærkes på Københavns hoteller med mange danske gæster. Oktober bliver bedre end sidste år, men der er stadig et stykke til niveauet før coronakrisen, oplyser Dansk Erhverv.

Oktober står til at blive den bedste måned i mere end halvandet år for de københavnske hoteller, målt på belægningen. Foreløbige tal for oktober viser ifølge brancheforeningen Dansk Erhverv, at de københavnske hoteller har haft en belægning på 60 procent i gennemsnit, mens det normalt er 80 procent. Det viser tal som Dansk Erhverv har adgang til via sine hotelmedlemmer.

Fremgangen i København glæder Dansk Erhverv, der fremhæver, at det vil have stor betydning for hele turismens værdikæde:

”Det vil kunne mærkes i hele byen – på restauranter, attraktioner og butikker – at der endelig kommer flere turister i sengene. Efterårsferien giver tiltrængt medvind, men for at København kommer på fode igen, er det afgørende, at hovedstaden fastholder sin position i udlandet, og at der igen kommer masser af internationale gæster på storbyophold og til kongresser, møder og krydstogter,” siger Lars Ramme Nielsen, markedschef i Dansk Erhverv.

I oktober 2019, året før coronakrisen, stod danskerne for 40 procent af hotelovernatninger i København, mens danske gæster i samme måned sidste år, leverede 80 procent af gæsterne.

I oktober i år forventes det igen, at danskerne fylder ekstra meget i hotelsengene i København. De udenlandske turister er begyndt at vende tilbage til hovedstaden, men endnu ikke på samme niveau som før coronakrisen.

6.000 nye hotelværelser i København
De seneste fem år er værelseskapaciteten på de københavnske hoteller øget med 40 procent eller godt 6.000 nye værelser de seneste fem år, så der i dag er cirka 21.000 hotelværelser i hovedstaden, viser tal fra Danmarks Statistik.

Både i år og sidste år er der åbnet flere københavnske hoteller, for eksempel, nævnt alfabetisk: Bryggen Guldsmeden Hotel, CabInn Copenhagen (Danmarks største hotel med 1.202 værelser), CityHub på Vesterbrogade, Comwell Copenhagen Portside, Comfort Hotel Copenhagen Airport, Go Hotel Lergravsvej, Hotel NH Collection Copenhagen, Scandic CPH Strandpark, Villa Copenhagen Zleep Hotel Copenhagen Arena, Zleep Hotel Lyngby og Zoku Copenhagen.

Næste store åbning bliver i slutningen af denne måned med det nye hostel Next House Copenhagen fra Arp-Hansen Hotel Group – og til foråret åbner blandt andet Scandic Spectrum og tyske Hotel 25hours, begge i København.

”Det er glædeligt, at København har et fantastisk udvalg af hoteller og masser af mødekvadratmeter til erhvervsturisterne. Men det er alfa og omega, at vi igen får fly i luften og kommer tilbage på normale trafiktal i lufthavnen,” siger Lars Ramme Nielsen og tilføjer:

”En anden hovedpine er manglen på kvalificeret arbejdskraft til hotellerne. For som det ser ud lige nu, så er der eksempler på hoteller, der må takke nej til kunder, fordi at de mangler medarbejdere.”

Relaterede artikler:

”Dette er nok vores bedste danske hotel”

”Vi har ikke grund til at være andet end optimister”

Marriott får minihotel i København

Nyt dansk storhotel giver stor direktørrokade

Tysk hotelkæde klar med direktør i Danmark