Køretur til Hamborg kan spare penge

1
lufthavn køre regnskab
Der kan være mange penge at spare ved at køre til den rigtige afrejselufthavn. Klik på skemaet for at se det i stort format. Grafik: FDM travel.

TURISME: FDM travel har beregnet, hvad bilture til lufthavnene i København eller Hamborg koster fra danske byer. Rejsebureauet har ikke medtaget Billund og Aalborg, da de har færre ruter end København og Hamborg.

Der kan være mange penge at spare ved at køre til den ”rigtige” afrejselufthavn. Fra Aalborg, Aarhus eller Vejle er det billigst at køre til Hamburg, mens omkostningerne med København som afrejselufthavn er mindst fra Odense og Roskilde.

Det viser beregninger fra FDM travel med udgangspunkt i FDM’s bilbudget med bil til 275.000 kr. og 2,13 kr. pr. km. Her er også udgifter til benzin, slitage på bilen og værditab. Priserne på parkering i de to lufthavne er op til 1.500 kr. for en uge.

”I højsæsonen anbefaler vi at undersøge priserne fra København og Hamborg, da der kan være tusindvis af kr. at spare. For mange jyder er lufthavnene i Aalborg og Billund tættere på, men udbuddet af direkte afgange er ikke lige så stort som fra København og Hamborg,” siger Jan Lokhart, adm. direktør i FDM travel.

På rejser i uge 29 til Mallorca eller Sydspanien er der på nuværende tidspunkt omkring 1.000 kr. at spare pr. billet ved at vælge afgang fra Hamburg i stedet for København, oplyser FDM travel.

”Selv om en tur fra f.eks. Odense til Hamborg koster en times ekstra køretid og knap 350 kr. i ekstra kør selv-omkostninger, kan beløbet tjene sig ind, hvis flybilletterne er væsentligt billigere,” siger Jan Lokhart.

Desuden kan parkeringen tippe til den ene eller anden lufthavns fordel afhængigt af, hvornår der bookes, og om der er kampagner. Uanset hvilken lufthavn der vælges, vil forbrugerne stå bedst ved at købe en pakkerejse hos dansk rejseudbyder, da man så er dækket af den danske pakkerejselov ved aflysninger eller forsinkelser, skriver FDM travel.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

1 Comment on "Køretur til Hamborg kan spare penge"

Notify of
avatar
Torben Vinther
Torben Vinther

Der kan være mange penge at spare… 3 voksne + 1 barn i uge 9 (dansk vinterferie) her rejste vi med tyske Alltours (www.alltours.de) til Tenerife fra HAM. Et stort dansk rejsebureau havde nøjagtig det samme hotel, de samme rejsedage og med afgang fra BLL men besparelsen ved at benytte HAM var på kr. 7800,- Det betød dog ekstra ca 475 km kørsel (kr. 400,- til benzin) men det står rigelig mål med besparelsen på de kr. 7800,-

wpDiscuz