Kokke og tjenere finaleklare

Efter semifinalen på Kold College i Odense sikrede Danmarks største kokke- og tjenertalenter sig pladser i finalen til Årets Kok og Årets Tjener. I dommerpanelet sad bl.a. Rasmus Kofoed fra Geranium, Thomas Rode Andersen fra Kong Hans Kælder og Bo Jacobsen fra Restaurationen. Det er Horesta og 3F, der står bag konkurrencerne.

 

For de 21 kokkedeltagere lød opgaven på at kreere en tre-retters menu ud fra en råvarekurv af bl.a.  havtaske, skærisinger, friske kastanjer, skorzonerrod og savsmuld til rygning. De 15 tjenere dystede om at levere den bedste servering samt i kunsten at filetere og at mixe den perfekte cocktail.

 

Årets finalister til Årets Kok 2011 blev Mette Hvarre Gassner og Claus Jørgensen, begge fra Restaurant Ti Trin Ned (Fredericia), Mikkel Marschall, Formel B (København), Michael Pedersen, Restaurant Villa Vest (Hjørring) og Jakob Spolum, Munkebo Kro (Munkebo)

 

Finalister til Årets Tjener 2011 blev Anita Kajhøj Ibsen, Molskroen (Ebeltoft), Tabita Mortensen, Dyvig Badehotel (Esbjerg), Kim Thygesen, Restaurant Mellemrum (Århus), Peter Pepke, Restaurant Herman (København) og Lars Spring, Custom House (København).

 

Finalerne i begge konkurrencer, der er danmarksmesterskaberne, står den 26. og 27. februar i Bella Center i København.

Skrevet af Flemming Juul