Kombinerede forretnings- og privatrejser

rejse-lufthavn-fly-passagerer-e1396932106522Brug af et par fridage i forlængelse af en forretningsrejse er analyseret af Carlson Wagonlit Travels Solutions Group for 29 millioner forretningsrejser og det viser, at antallet af ’bleisure-rejser’ har været på samme niveau i fem år.

Én ud af fem forretningsrejsende tilføjer en privatrejse til sin forretningsrejse hvert år, det er 7% af de gennemførte forretningsrejser. I 46% holdes den private rejse i slutningen af rejsen og i 34% i starten, mens det for de resterende 20% gør sig gældende i både start og slutning af rejsen.

”Teknologiske fremskridt gør, at arbejde og fritid smelter mere sammen. Mobil- og internetenheder gør det muligt, at være forbundet med omverdenen hele tiden og skifte mellem arbejde og fritid. At tage et par dages ferie før eller efter forretningsrejsen giver mulighed for ikke at skulle haste frem og tilbage, hvilket kan mindske stress på rejsen”, siger Torben Rodenberg, adm. direktør hos CWT i Danmark.

Undersøgelsen viser, at kvindelige rejsende er mere tilbøjelige til at tage bleisure-rejser end deres mandlige kolleger – 8,5% for kvinder i modsætning til 6,8% for mænd. Yngre rejsende er markant mere tilbøjelige til at tage på bleisure-rejser: For rejsende i alderen 20 til 25 er raten tæt på 15%. Hyppigt rejsende er mindst tilbøjelige – her er raten under 5%.

Oversøiske rejser har tre gange så høje rater som indenrigsruter.

Der er analyseret data på flytransaktioner til forretningsrejser booket af CWT på verdensplan fra 2011 til 2015. Læs undersøgelsen her