Kommissioner koster årligt 250 mio. kr.

Katia K. Østergaard.

Katia K. Østergaard.

Det koster årligt de danske hoteller 250 millioner kroner i kommissioner at sælge deres værelser gennem online rejseagenter (OTAer), almindelige rejsebureauer, via egne kædeportaler samt markedsføringssamarbejde, viser en analyse fra Horesta, der 24. marts har seminar om OTAerne og deres markedsdominans.

Horesta-analysen viser, at for hver gang de danske hoteller omsætter 1.000 kroner på et værelse, bruger de i snit 50 kroner i kommissioner på at få værelset solgt. En stor del af denne udgift går til OTAer som Booking.com, Hotels.com, Expedia.com osv.

De voksende omkostninger er et varmt emne i hotelbranchen. Det samme er nogle af de vilkår, nogle af OTAerne inkluderer i deres aftaler med hotellerne. Og endelig er der stor fokus i branchen på, at OTAerne køber annoncering på Google i sådan et omfang, at nogle hoteller føler, at de har fået frataget retten til deres eget varemærke.

Alt dette er baggrunden for, at Horesta den 24. marts har seminar om emnet i København: ”OTAerne er en stor salgskanal for branchen og en vigtig samarbejdspartner. Men der er brug for at diskutere, hvordan samarbejdet kan forbedres på en række punkter. Derfor lægger vi op til debat og har inviteret både kritiske hotelfolk, Booking.com og Google til seminaret,” siger Horestas adm. direktør, Katia K. Østergaard.

Se mere om seminaret på Horesta.dk.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.