Komplet lufthavn med blot syv passagerer

Mattala Rajapaksa International Airport ved byen Mattala i Sri Lanka ørigets sydlige spids blev opført i 2013 til en samlet pris på 209 millioner dollars.

De 11.000 kvadratmeter under tag giver en kapacitet på op til en million passagerer årligt, så man kunne se hen til godt 2.700 passagerer om dagen i gennemsnit, men gennemsnittet fire år efter åbningen ligger på blot syv daglige passagerer, skriver Condé Nast Traveler ifølge finans.dk.

SriLankan Airlines tog lufthavnen i brug i marts 2013, men et hastigt aftagende passagertal førte til, at lufthavnen måtte søge alternative indtægtskilder. Det blev som oplagsplads for udrangerede fly og som lagerlokaler for ris.

Sri Lanka havde lånt penge i Kina til lufthavnsprojektet, men på grund af kæmpeunderskud kunne man ikke betale tilbage, si i juni 2016 blev lufthavnen sat til salg. Siden ar der angiveligt været otte købstilbud.

Det var Sri Lankas daværende præsident Mahinda Rajapaksa, der stammer fra regionen, som beordrede bygningen af lufthavnen for at sætte skub i regionens udvikling.

Det var hans plan desuden at opføre et hotel- og fritidsområde, et udstillingscenter, en stor industrizone samt en havn til 1,4 milliarder dollars. Planen er aldrig gennemført, og i området findes i dag blot skove og nationalparker – samt et cricket-stadion.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.