Konference om fordrukne skoleelever

unge i pragTURISME: Ministerier, Rektorforeningen, Gymnasieelevers Sammenslutning og Danmarks Rejsebureau Forening skal på konference i januar drøfte, hvordan de mange pinlige episoder under dette års vinterferie med fordrukne danske skoleelever i Prag undgås næste år.

Sammen med Udenrigsministeriet, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Rektorforeningen og TrygFonden har DRF arrangeret konferencen ”God stil i vinterferien” 16. januar på Ørestad Gymnasium.

”Kaos i Prag: Danske unge på druk raserede hoteller” og ”Prags politi: Danske unge er værre end britiske alkoholturister,” lød nogle overskrifter i skolernes vinterferie i uge 7-8. Omkring 30 danske unge blev indbragt til lokale hospitaler til behandling for bl.a. akut alkoholforgiftning og legemsskader som følge af knivstikkeri. Seks unge danskere blev anholdt for vold mod andre danske unge eller mod ordensmagten.

Begivenhederne vakte stor opmærksomhed i Tjekkiet, hvor den danske ambassadør i Prag, Christian Hoppe, i tjekkiske medier forklarede, at der kun var tale om et lille mindretal af de mange danskere, der kom til Prag i vinterferien, som havde skejet ud.

På grund af det helt usædvanlige antal sager, hvor unge danskere fik behov for ambassadens bistand, samt det negative indtryk deres lamme opførsel i Tjekkiet, bad daværende udenrigsminister Villy Søvndal ministeriets Borgerservice samle en bred kreds af myndigheder, organisationer og repræsentanter for de unge selv for at forebygge gentagelser.

Det munder nu bl.a. ud i konferencen ”God Stil i Vinterferien” 16. januar på Ørestad Gymnasium. Sundhedsminister Astrid Krag byder velkommen sammen med Udenrigsministeriets chef for Borgerservice, Ole Egberg Mikkelsen.

På konferencen skal unge, forældre, skoler, rejsearrangører og andre aktører drøfte mulighederne for at skabe bedre og tryggere rammer for de unges vinterferierejser og undgå en gentagelse af det, der skete i Prag i vinterferien.

”DRF er opmærksom på- og vil også på konferencen understrege, at de rejsebureauer, der har været problemer med i forbindelse med drukferierne til Prag, ikke er en del af DRF eller den organiserede rejsebranche. Det er dog stadig et problem for rejsebranchens image,” siger DRF’s direktør, Lars Thykier, og tilføjer: ”Derfor håber DRF, at medlemmer med erfaringer med at arrangere grupperejser til unge, vil deltage i konferencen og dele deres viden om, hvordan man arrangerer disse rejser på en ordentlig måde.”

Relevante interesserede kan tilmelde sig via e-mail: godstil@um.dk senest 10. januar – deltagelse er gratis.