Kongresrekord i København i år

kongresDet største antal kongresgæster nogensinde vil fylde hotellerne og skabe milliardomsætning. Kulminationen nås med en kæmpekongres i oktober.

Her vil hovedstaden blive vært for den hidtil største konference, som i flere dage lægger beslag på alle byens hotelsenge. Der kommer så mange, at gæster må søge til Malmø eller byer i omegnen for at få et sted at overnatte, skriver finans.dk.

Ifølge Wonderful Copenhagen vil mere end 100.000 delegerede i løbet af 2016 komme til København for at deltage i en konference eller kongres: ”København har aldrig tidligere haft så mange kongresgæster. Deltagerne i kongresser har det højeste døgnforbrug af alle gæster”, siger Jonas Wilstrup, kongreschef i Wonderful Copenhagen.

I gennemsnit bruger de 3.100 kr. pr. døgn på overnatning, mad og drikke, transport, shopping og fornøjelser. 101.000 forventede kongresgæster vil give 400.000 overnatninger og en samlet omsætning på ca. 1,2 milliarder kroner.

Det kulminerer den 7. oktober med 18.000 delegerede til en kongres om kræft arrangeret af den europæiske forening for medicinsk onkologi: ”Den vil fylde byens hoteller og få effekt både i Malmø og i omegnen af København”, siger Jens Zimmer Christensen, formand for Horesta.

De mange kongresser er resultat af en langsigtet satsning: ”De delegerede vil gerne til København, og det har betydning for arrangørerne, som gerne vil have mange gæster”, siger Jonas Wilstrup.

Det er positivt, at hovedstaden har en lufthavn tæt på byen, at alle taler engelsk, at aftaler overholdes og at sikkerheden er høj.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.