Konkurs truer hvert tredje hotel

Det viser  en kreditanalyse, som er gennemført af Soliditet for Berlingske Business. Analysen viser også, at 21% af hotellerne har negativ egenkapital, skriver business.dk.

 

Ifølge Soliditet frarådes enhver form for kredit til 102 af de 422 danske hoteller, der har tilgængelige regnskaber. 54 andre hoteller bør kun få kredit mod sikkerhed, men denne gruppe betegnes også som ’ikke kreditværdige’.

 

Ifølge direktør i Soliditet Claus Allerup er der stor sandsynlighed for, at de 102 ’ikke kreditværdige’ hoteller ikke findes om 12 måneder med de samme ejere. Analysen viser også, at 21% har negativ egenkapital og 29% har en egenkapital, som ikke er intakt og derfor skal reetableres. Ole Egholm fra Dansk Brancheanalyse kalder branchens situation for tragisk og fremhæver, at der kan gå lang tid, før den bedres, da kapaciteten forøges, mens efterspørgslen ikke ser ud til at stige.

 

Efter de store konferencer i 2009, er der ikke meget på programmet i 2010, vurderer han og siger, at branchens omsætning i første halvår er faldet med ca. 20% i forhold til 2008 og han regner med flere konkurser de kommende tolv måneder.

 

Jens Zimmer Christensen, formand for Horesta, siger, at der allerede har været konkurser i år og han venter flere omstruktureringer eller konkurser i den kommende tid.

  

Skrevet af Flemming Juul