Kontrakt i spil om lufthavnens største fly

A380 EmiratesLUFTHAVNE: Opgaven med at ekspedere Emirates i Københavns Lufthavn er nu i udbud. Aviator, det tidligere Novia, har løst opgaven siden Emirates kom til lufthavnen i 2011. Emirates har flyet i København med flest sæder – fra december i år øges med over 40 pct. når selskabet sender verdens største passagerfly til København.

Emirates betjener i dag Københavns Lufthavn med Boeing B777-300ER (Extended Range), en af versionerne på København har plads til 427 passagerer. Thai Airways flyver dagligt mellem Bangkok og København med samme flytype – men med ca. 75 færre flysæder.

Sidste år var Emirates 16. største flyselskab i København med over 246.000 passagerer på den daglige rute fra Dubai.

Kontrakten om at handle Emirates i København er nu i udbud. Handling er bl.a. passager-checkin og bagagehåndtering. Der er fire handlingselskaber i Københavns Lufthavn, Aviator, det tidligere Novia, der har datterselskabet Copenhagen Flight Services, CFS, der er SGH, SAS Ground Handling, og Menzies Aviation, som i april atter slog teltpælene ned i København for at håndtere Norwegian, lufthavnens næststørste flyselskab efter Aviator havde tabt denne store kontrakt.

Også Air Canada er i denne tid i handling-udbud i København. Air Canada fra Star Alliance håndteres i dag af SGH.

Adm. direktør for Aviator, Ole Brinks Andersen, sagde i går til standby.dk: ”Vi forventer, at afgørelsen fra Emirates er på plads inden for en måneds tid. Jo før afgørelsen kommer, jo bedre – for handlingselskabet, og det må fortsat gerne være Aviator, skal i gang med kæmpe investeringer for at kunne klare Emirates’ Airbus A380, der fra 1. december indsættes mellem Dubai i København.”

Emirates meddelte i starten af april, at man indsætter Airbus A380 på København. Det er første gang Københavns Lufthavn får flyvning med verdens største passagerfly. Og versionen, Emirates, bliver verdens største passagerfly målt i flysæder, 615, heraf 58 på business class, resten er economy. Ruten til København bliver den første, hvor Emirates indsætter A380 med plads til så mange.

Københavns Lufthavn udbygger nu sine start- og taxibaner for 40 mio. kr. for at få plads til den 80 meter brede A380. Banerne skal gøres bredere, da flyet ellers vil suge græs ind i motorerne.

Emirates har foreløbig fået nøglerne til over 60 af de 140 A380 selskabet har bestilt og antallet af A380-destinationer vokser hos Emirates, der indtil videre betjener 35 lufthavne verden over med dobbeltdækkeren.

Emirates har snart fløjet 75.000 flyvninger med A380 siden selskabet indsatte typen i 2008.