Korruptionssag kan forsinke Storstrømsbro

Den nye Storstrømsbro.

I dag skal tre italienske entreprenørvirksomheder skrive under på den endelige kontrakt om bygning af en ny Storstrømsbro, men to af de tre firmaer er ifølge Fagbladet 3F indblandet i sag om korruption og bestikkelse.

Anklagerne har fået Dansk Folkepartis transportordfører Kim Christiansen til at indkalde transportminister Ole Birk Olesen til et hastesamråd: ”Vi skal have garantier for, at det ikke giver anledning til problemer. Det er vigtigt, vi bliver orienteret, når der er usikkerhed om, det overhovedet kan gennemføres”, siger Kim Christiansen til DR Nyheder.

For et par måneder siden blev det offentliggjort, at italienerne fik byggeriet foran tre konkurrerende konsortier – herunder et med deltagelse af danske Per Aarsleff og Rambøll. Ifølgeavisen.dk fik italienerne opgaven med et bud, der var betydeligt lavere end de øvrige. Per Aarsleff og Rambølls bud lød for eksempel på 2,45 milliarder kroner.

Nu er det kommet frem, at to af de tre italienske firmaer i konsortiet skal forsvare sig i en korruptionssag fra Venedig, som er ved at blive oprullet i det italienske retssystem. En daværende topchef fra hvert af de to firmaer – Grandi Lavori Fincosit og Condotte – blev 2014 fældet i sagen og er siden idømt betinget fængsel og millionbøder.

Ifølge Vejdirektoratets anlægschef Erik Soklund Larsen afventer man nu samrådet, før den endelige underskrift. Han understreger, at Vejdirektoratet ikke har haft grund til at afvise italienerne, da de omtalte sager ikke handler om selve virksomhederne, men om tidligere medarbejdere, skriver dr.dk.

”Vi anbefaler, at vi skriver under. Firmaerne opfylder betingelserne og har leveret det bedste og billigste tilbud. Selvfølgelig kan noget gå galt, men vi har en meget stor sikkerhedsstillelse, inden vi går i gang”, siger Erik Soklund Larsen.

Socialdemokratiets Mattias Tesfaye håber, at der kan blive skabt klarhed på dagens samråd: ”Når vi bruger to milliarder kroner på at bygge en bro, så skal det ske under ordnede forhold og ikke med firmaer, der er involveret i organiseret kriminalitet”.

Italienere skal bygge den nye Storstrømsbro

Krav om antikorruptions-papirer fra italienske brobyggere

Femern-projektet får knap en milliard i EU-støtte

x

Læs Også

’Nu skal vi vise, hvad vi dur til’

Med den ene turistrekord efter den anden, skal der fokus på forbedringer, mente Visit Denmarks direktør ved debatmøde om dansk turisme.

Kulturåret sætter turismerekord

Besøgstallene for 2017, da Aarhus var europæisk kulturhovedstad, er netop opgjort, og har som ventet sat rekord.

Rekordår for danske feriehuse

Der er udsigt til, at også 2018 bliver et godt år, ikke mindst fordi flere danskere vælger at holde ferie i sommerhus.

500.000 flere hotelovernatninger i Danmark

Sidste år var der over 15,5 millioner overnatninger på danske hoteller. Den procentvise vækst var størst uden for København.

Tivoli sælger 90.000 billetter til Midt om Natten

Fra 15. marts til 29. april spiller musicalen i Tivolis Koncertsal – herefter skal på turné til blandt andet Holstebro, Aalborg, Odense og Vejle.

1 million overnatninger på danske hostels

Sidste år passerede de over 60 medlemmer af Danhostel atter en million overnatninger. Men sammenslutningen udfordres af Airbnb og nyt kæmpehostel i København.