Kræver penge for afsætning af passagerer

For nu kræves der et pund for at man kan få lov til at sætte folk af lige ved terminalen. Man har 10 minutter, ellers stiger prisen prompte til 50 GBP, ca. 500 kr.

 

Man må ikke forlade bilen. Det har betydet lange køer, da betalingsproceduren er langsom og infrastrukturen gammeldags. Og mange er i øjeblikket nødt til at hoppe ud af bilen op til en kilometer fra terminalen, og løbe hæsblæsende med kufferter, børn og hvad man ellers har med, for at nå flyet. Lufthavnen ligger oppe på toppen af en bakke med en enkelt tilkørsel.

 

Luton Airport fastholder planen, og mener at der kan gå alt fra en måned til et halvt år før folk har forstået det nye system. ”Vi har masser af skilte, så må folk blot forberede sig på hvor de vil holde, og hvor langt de vil gå”, lyder det lakonisk fra ledelsen. Luton er i forvejen kendt for tage et GBP for små gennemsigtige plastposer til toiletartikler og tre GBP for at man kan få adgang til fast track gennem security trods en business class-billet.

 

Lufthavnen havde i 2008 10,2 mio. passagerer. Den ejes af Airport Concessions & Delevopment, som indgår i den spanske koncern, Abertis, der er et af de ledende infrastruktur-firmaer i Europa med en markedsværdi på knap 60 mia. kr.

Skrevet af Klaus Givskov

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.