Flere skiområder i Sverige, Norge og Alperne melder i år om mere sne end forventet i starten af skisæsonen. PR-foto fra norske Hemsedal: SkiStar.

Kraftigt snefald får flere skiområder til at åbne tidligt

Flere skiområder i Sverige, Norge og Alperne melder om kraftigt snefald. Det øger salg af skirejser og flere resorts åbner før forventet. ”Vi tilbyder snegaranti fra 16. december,” lover SkiStar.

SkiStar, der betegner sig som ”Skandinaviens førende skiferievirksomhed,” åbner i år sine fem svenske og norske skisportssteder tidligere end planlagt.

Baggrunden er, hedder det i en pressemeddelelse, at sneen er faldet tidligt i år, og fordi oktober har været kold, har der været optimale forhold for sneproduktion. Skisportsstederne Sälen og Vemdalen i Sverige er åbnet; svenske Åre og norske Trysil åbner i denne uge, fulgt af norske Hemsedal den 24. november.

Ifølge Danmarks Skiforbund tager cirka en halv million danskere på skiferie hvert år til navnlig Alperne samt Sverige og Norge. Op imod halvdelen af de danske skiturister rejser i vinterferien.

De skandinaviske fjelde har en optimal geografisk placering i forhold til at få masser af sne og kolde temperaturer. Det betyder, at man som skiløber kan stole på snesikkerheden. Vejrforholdene har sikret masser af sne og kulde på skisportsstederne, så der er både sne fra naturens side og gode muligheder for at producere sne, når der er kuldegrader, oplyser SkiStar.

I pressemeddelelsen siger Stefan Sjöstrand, administrerende direktør for SkiStar: ”Vi kan åbne vintersæsonen markant tidligere end normalt. Vi tilbyder snegaranti fra 16. december, indtil vi lukker engang i foråret.”

En meter sne i Alperne
Men ikke kun skiområder i Sverige og Norge melder om megen sne i starten af skisæsonen. Travel Weekly skriver, at der er faldet over en meter sne i skiområder i Frankrig, Schweiz og Østrig – det har øget salget af skirejser.

I for eksempel franske Val Thorens, der ligger 2.300 meters højde, åbner sæsonen i år en uge tidligere end planlagt, nemlig den kommende weekend. Der forudses 50 centimeter sne den kommende uge ved skiresorts i over 2.000 meters højde som Crans Montana, La Plagne, Chamonix og Saint Anton, oplyses det.

Flere engelske skirejsebureauer melder, ifølge Travel Weekly, om 20 procent stigende salg af skirejser som følge af de øgede snemængder sammenholdt med sidste år.

 

Relaterede artikler:

Foretager stor investering forud for vintersæsonen

Kendt dansk hotelmand udskifter Aarhus med skihoteller i Østrig

Hver anden dansker på skiferie uden for højsæsonen