Den danskejede Primo Tours-koncern har udvidet med sit første oversøiske rejsebureau, USATours.dk, der gik konkurs sidste måned. Arkivfoto fra Huntington Beach i Californien: Henrik Baumgarten.

Krakket dansk rejsebureau får ny ejer

Primo Tours-gruppen, der i forvejen ejer flere rejsebureauer, har købt USATours.dk, der krakkede sidste måned. Primo Tours har tidligere signaleret interesse for at købe oversøisk rejsebureau.

Primo Tours har i dag, mandag, for en ikke oplyst sum overtaget USA Tours, der tidligere årligt har sendt over 7.500 rejsende fra Norden til primært USA, men også Asien og Afrika.

Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern. I sin pressemeddelelse skriver Primo Tours, at USATours er “Danmarks største rejseselskab med speciale i USA.” Det holder ikke, da Danmarks største rejsebureau for USA-rejser er FDM Travel, der under normale rejseår har cirka 25.000 gæster til USA.”

USATours.dk krakkede sidste måned. Rejsegarantifonden har oplyst til STANDBY.DK, at USATours’ konkurs formentlig kommer til at koste fonden cirka seks millioner kroner for hjælpepakkelån. Hertil kommer kundekrav for cirka ti millioner kroner.

Primo Tours-gruppen, der har hovedkontor i Ringkøbing, ejer foruden selve Primo Tours også Århus Charter, Suncharter og Verdn.

Inden for skirejser ejer Primo Tours-gruppen ligeledes Skinetworks-gruppen, der krakkede sidste efterår, med varemærkerne Nortlander, Slopetrotter og Danski. Ligeledes har ejeren af Primo Tours-gruppen, Bjarke Hansen, 70 procent af det danske flyselskab Airseven.

Mange rejsebureauer i Primo Tours-gruppen
USA Tours passer godt ind i Primo Tours’ portefølje, siger direktør Bjarke Hansen til Dagbladet. ”USA Tours er et fantastisk supplement til vores nuværende forretning, der primært er baseret på charterrejser. Vi får med USA Tours nu også et rejsebureau med speciale på ruteflyrejser til oversøiske destinationer ind i koncernen,” siger han.

USA Tours – der har adresse i Taastrup ved København – fortsætter som selvstændig virksomhed i Primo Tours-koncernen med egne brands og medarbejdere. Før coronaen havde USA Tours 25 medarbejdere, nu er der fem.

”Der har budt sig nye muligheder i rejsebranchen, og da chancen opstod i forhold til USATours, valgte vi at slå til. Vi tror, vi kan opnå synergier i forhold til vores drift især også til glæde for vore gæster, der nu kan købe både deres sol-, ski- og oversøiske rejse hos os,” siger Bjarke Hansen.

Konkursboet efter USATours.dk havde blandt andet binavne som Asien Eksperten, African Spirit og Australia Tours.

Relaterede artikler:

Kurator har lang indboliste fra krakket rejsebureau

Annullerer handel med krakket dansk rejsebureau

21. konkurs i stort dansk rejsebureau

Garantifond sender konkursnyt til alle registrerede

Flere brancheaktører vil købe danske rejsebureauer

Dansk rejsekoncern viser interesse for ekspansion