Krebsekalas på dansk i Tivoli

krebsTURISME: Tivoli byder på krebs i lange baner fra den 23. august – 1. september, når Copenhagen Cooking har Nordisk Sommer på programmet.

På 11 af Tivolis restauranter serveres særlige menuer og retter med den delikate spise i centrum. Tirsdag den 27. august arrangeres stort krebsegilde på Plænen til blide toner fra Tivolis Promenadeorkester.

Krebsen er en yderst delikat spise og en tradition for vores broderfolk på den anden side af Sundet. Hvert år konsumerer de mere en 4,5 mio. kg. Krebs.

Hver restaurant har sit bud på krebs serveret kold eller varm i nye såvel som kendte klæder. Prøv fx krebsekalas hos Kähler i Tivoli, sensommerbøf med grillet flodkrebs på Hereford, krebsefest på Madklubben eller råmarineret krebs i lime med vesterhavspighvar på Færgekroen Bryghus.

Ingen hyldest til krebsen uden et stort kalas. Derfor byder Tivoli på krebsegilde på Plænen med pil-selv-krebs, salat, brød og mayonnaise til tonerne fra Tivolis Promenadeorkester og sangerinden Lene Siel tirsdag den 27. august.

Svenskerne er så glad for spisen, at der blev jagtforbud på krebsen i slutningen af 1800-tallet. Derfor indførte man officiel jagtsæson fra begyndelsen af august til slutningen af september. I dag er det en stor luksus af få svenske krebs, og langt de fleste ved svenske krebsegilder (eller kräftskiva) kommer fra Kina eller Tyskland. I Sverige er krebsegilder en lige så vigtig madtradition som vores julefrokost. Man beregner ca. 20 krebs pr. mand til en måltid – dertil serveres knækbrød, ost og snaps.