Krisemøde for Hurtigruten

Samfærdselsdepartementet ser med stor alvor på den seneste tids krisemeldinger fra selskabet og i den kommende uge er der indkaldt til krisemøde mellem trafikminister Liv Signe Navarsete og ledelsen for Hurtigruten ved adm. direktør Olav Fjell og den nye bestyrelsesformand Per Arne Watle, skriver Dagens Næringsliv.

 

Den nye bestyrelsesformand har tidligere været personlig sekretær i Samfærdselsdepartementet og kender det politiske spil indefra. Kravet fra Hurtigruten er genforhandling eller aflysning af et nyt udbud på Hurtigrutens aftale med staten.

 

Frem til udgangen af 2012 modtager selskabet årligt 270 millioner kroner fra staten for at sikre trafikken blandt byerne på Norges vestkyst. Men pengene dækker ikke omkostningerne. Selskabet har et stigende underskud og har oparbejdet en enorm gæld samtidig med at brændstofpriserne og renterne stiger.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.