Udenlandske turister behøver ikke have coronapas for at komme ind i Kroatien, siger den kroatiske turistminister. Arkivfoto: Stipe Surac for Krotatiens Turistråd.

Kroatien vil ikke kræve coronapas

Som første EU-land melder Kroatien, at man ikke vil kræve coronpas af turister. I stedet kommer kampagnen “Safe stay in Croatia” og prioritering af vaccineringer af ansatte i turismebranchen.

EU-landets turistminister Nikolina Brnjac siger i en pressemeddelelse fra Kroatiens Turistråds nordiske kontor i Stockholm, at landet ikke vil indføre krav om et coronapas.

”Forslag om krav om et COVID-pas, som visse lander taler for, kan unægtelig lette ved rejser og grænseovergange, men bliver absolut ikke en betingelse for indrejse i Kroatien,” siger turistminister Nikolina Brnjac i pressemeddelelsen.

I stedet vil landet fortsætte sit arbejde med indføre sikkerheds- og sundhedstiltag, der skal gøre udenlandske turisters besøg i landet så sikre som muligt. Ligeledes begynder Kroatien fra denne måned at uddele sit eget nationale “Safe stay in Croatia” certifikat.

Kroatien har ifølge pressemeddelelsen allerede et ”Safe Travels Stamp” fra WTTC, World Travel & Tourism Council, et privat forum for rejse- og turistbranchen. Det består af medlemmer fra det globale erhvervsliv og samarbejder med regeringer for at øge opmærksomheden omkring rejse- og turistindustrien.

Ansatte i turistbranchen skal vaccineres
Kroatiens Turistministerium arbejder med sikkerhedsprotokollen ”Safe Stay in Croatia” i samarbejde med det kroatiske institut for folkesundhed, oplyses det.

At få certifikatet ”Safe Stay in Croatia” kræver uddannelse og tydelig kommunikation med hele turistsektoren. Som led i certificeringsprocessen foreslår de kroatiske myndigheder blandt andet, at ansatte i den kroatiske turismesektor prioriteres med vaccinationer mod coronavirussen, står der i pressemeddelelsen.

Det kroatiske turistråd vil indlede annoncekampagner på udvalgte udenlandske markeder for at fortælle mere om ”Safe Stay in Croatia.”

Det kroatiske turistråd har indgået en aftale med ECTAA (European Association of Travel Agencies and Tour Operators), der giver Kroatien status som ”ECTAA’s Preferred Destination for 2021.” Initiativet skal være med til at bringe flere turister til Kroatien, oplyser Kroatiens Turistråd.

Kroatien var hele sidste år åben for EU-turister. I alt havde middelhavslandet besøg af 7,8 millioner udenlandske turister, der havde 43,1 millioner overnatninger, oplyser turistrådet.

Relaterede artikler:

DRF: Snarligt coronapas vil hjælpe rejsebranchen

Her vil danskerne hen når grænserne åbner

”Vaccinepas er nøglen til genåbningen af Danmark”