Kronborg frygter jernbane-renovering

DSB lukker dele af Kystbanen midt i den travleste del af turistsæsonen fordi strækningen skal gennemgå en omfattende renovering. I stedet indsætter DSB busser fra Rungsted til Helsingør.

Ifølge Helsingør Dagblad har slotsforvalter på Kronborg Erik Als henvendt sig til DSB med en opfordring til at finde en anden løsning: ”Jeg kontaktede DSB for nogle uger siden, da jeg blev informeret om planerne med lukning af dele af togdriften midt i den travleste turistsæson. Det vil skabe en negativ påvirkning af vores drift”.

Direktør for M/S Museet for Søfart, Ulla Tofte, har i Helsingør Dagblad kaldt DSBs løsning for en katastrofe for kulturinstitutioner og hele det øvrige turismeerhverv i Helsingør og omegn.

Erik Als har foreslået DSB at indsætte busser direkte fra København til Helsingør i stedet for at bede folk om at skifte fra tog til bus undervejs.

”Jeg har bedt DSB om at tænke denne løsningsmodel ind i deres planlægning, men jeg har ikke hørt noget fra dem. Derfor vil jeg meget snart kontakte DSB igen”, siger Erik Als til Helsingør Dagblad.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.