Kronborg frygter jernbane-renovering

DSB lukker dele af Kystbanen midt i den travleste del af turistsæsonen fordi strækningen skal gennemgå en omfattende renovering. I stedet indsætter DSB busser fra Rungsted til Helsingør.

Ifølge Helsingør Dagblad har slotsforvalter på Kronborg Erik Als henvendt sig til DSB med en opfordring til at finde en anden løsning: ”Jeg kontaktede DSB for nogle uger siden, da jeg blev informeret om planerne med lukning af dele af togdriften midt i den travleste turistsæson. Det vil skabe en negativ påvirkning af vores drift”.

Direktør for M/S Museet for Søfart, Ulla Tofte, har i Helsingør Dagblad kaldt DSBs løsning for en katastrofe for kulturinstitutioner og hele det øvrige turismeerhverv i Helsingør og omegn.

Erik Als har foreslået DSB at indsætte busser direkte fra København til Helsingør i stedet for at bede folk om at skifte fra tog til bus undervejs.

”Jeg har bedt DSB om at tænke denne løsningsmodel ind i deres planlægning, men jeg har ikke hørt noget fra dem. Derfor vil jeg meget snart kontakte DSB igen”, siger Erik Als til Helsingør Dagblad.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.