Kronprins Frederik fik første tur i Dreamliner

Foto: Ernst Tobisch.

Foto: Ernst Tobisch.

FLYSELSKABER: Der spilles i denne tid VM i håndbold for mænd i Qatar. Den store turnering har betydet fyldte fly på Qatar Airways’ daglige rute mellem København og Qatar. Selskabet har både fløjet det danske landshold og kronprins Frederik til Doha.

Da kronprins Frederik i fredags rejste til Doha, hovedstaden i Qatar, fortalte han, at dette ville være hans første flyvning med en Boeing B787 Dreamliner. Dagen forinden havde det danske landshold også taget turen med Qatar Airways fra Københavns Lufthavn.

I øvrigt øger Oneworld-medlemmet Qatar Airways 1. februar sin betjening af København fra den nuværende daglige afgang til 11 B787 Dreamliner-flyvninger om ugen. De fire ekstra afgange giver bl.a. bedre forbindelser fra København til Phuket og Afrika.

Når Qatar Airways 1 indsætter fire ekstra ugentlige B787 Dreamliners mellem Qatars nye lufthavn i Doha og København kommer det op på 2.794 flysæder om ugen i hver retning.

Qatar Airways skruer 1. februar også op for betjeningen af Stockholm, der får tre ekstra fly om ugen fra Doha. Selskabet har ligeledes daglig rute til Oslo.

De fire nye afgange fra Qatar Airways afgår fra København som aftenfly. Dermed får passagererne hel dag i København før afgang til Doha. Med ankomsttidspunktet til Doha får passagererne bedre forbindelser med Qatar Airways ruter til bl.a. Phuket samt en række destinationer i Afrika og Mellemøsten.

Qatar Airways har 262 sæder på den Dreamliner-version, der bruges på Københavns Lufthavn – 22 på business class, resten på economy.

Hovedparten af passagererne på Qatar Airways rute fra København til Doha kommer fra Danmark, men der er omkring 20 pct. fra Sverige samt hjemrejsende passagerer fra bl.a. Fjernøsten.