Krydstogtaften med Royal Caribbean

Besætningen ved agentpræsentationen hos RCCL, fra venstre Henrik Bergkvist, RCL, Mats Jacobsson, RCL, Betina Otzen, Sales Coordinator, Klaus Tøth, Celebrity Cruises og Jacob Kock Plinius fra Azamara Cruises. Foto: Preben Pathuel.

Besætningen ved agentpræsentationen hos RCCL, fra venstre Henrik Bergkvist, RCL, Mats Jacobsson, RCL, Betina Otzen, Sales Coordinator, Klaus Tøth, Celebrity Cruises og Jacob Kock Plinius fra Azamara Cruises. Foto: Preben Pathuel.

CRUISE: 50 rejsebureauagenter med speciale i- og interesse for krydstogter var forleden samlet i København, hvor Royal Caribbean Cruise Lines og datterselskaberne Azamara Cruises og Celebrity Cruises fortalte nyheder.

”Stå aldrig til søs, lad de andre stå,” sang Jørgen Reenberg en gang i en vise. Det er måske en god ide, hvis man er i marinen. Men agentaftenen hos Royal Caribbean Cruises, hvor der også var nyt fra Celebrity og Azamara, gav sikkert mange lyst til at stå til søs på et af de fantastiske krydstogtskibe. Omkring 50 cruiseagenter mødte frem for at høre seneste nyt fra rederierne.

Jacob Kock Plinius fra Azamara bød velkommen og sagde bl.a., at Azamara ganske vist kun har to skibe i flåden, men at Azamara er det varemærke indenfor RCCL-gruppen, der byder på mest luksus.

I løbet af 2016 bliver skibene Azamara Quest og Azamara Journey renoveret. Skibenes fineste suiter har butlerservice fra butlere, der uddannes samme sted, som Buckingham Palace rekrutterer sine butlere fra.

Azamaras cruises, hvor det meste er inkluderet i prisen, kan, pga. skibenes størrelse, anløbe havne som de store krydstogtskibe ikke kan komme til.

Azamaras skibe kan medtage op til 686 passagerer, og der er over 400 besætningsmedlemmer. På Azamara cruises er det ikke usædvanligt, at 30 procent af gæsterne er gengangere. Næste år tilbyder Azamara krydstogter til 238 havne i 77 lande.

Harmony of the Seas, Royal Caribbeans nye Oasis-klasse skib, sættes i drift næste forår. Skibet bliver verdens største krydstogtskib på 226.000 brt og med plads til 6.410 gæster.

Skibet indsættes på syv dages cruises fra maj til oktober i det vestlige Middelhav, og det bliver muligt at påbegynde cruiset i Barcelona og Rom. Efterfølgende sejler Harmony i det østlige og vestlige Caribien fra Fort Lauderdale.

Det nye skib byder på mange banebrydende oplevelser både hvad angår underholdning, teknologi ombord, udsøgte restauranter og den nye Royal Suite-class.

I løbet af sommeren 2016 tilbydes syv nætters cruises fra København og Stockholm med Serenade of the Seas.

Klaus Tøth fra Celebrity Cruises fortalte, at det nye program for 2016 og 2017 er på markedet med rederiets 10 skibe, der vil anløbe 286 destinationer i 80 lande. Som noget nyt er cruisene nu tilrettelagt, så passagererne får mere tid i land og på den måde kan opleve mere.

I det nye program tilbydes cruises fra Abu Dhabi til Indien via Dubai og til Oman ligeledes via Dubai. Der bliver også tilbudt flere ruter i Fjernøsten mellem Vietnam og Filippinerne og mellem Thailand og Vietnam.

I det nye program tilbydes ligeledes et nyt koncept, Go Big, Go Better og Go Best – det betyder all inclusive for passagererne og giver mulighed for blandt andet at få fri internet adgang, noget som ellers er dyrt fra et krydstogtsskib, da det foregår via en satellit.

Celebrity har to nye skibe i ordre fra et fransk værft. Skibene bliver til omkring 3.000 passagerer og vil blive leveret i 2018 og 2020.

Aftenen gav også gæsterne mulighed for at hilse på RCL Cruises nye Managing Director i Norden, Mats Jacobsson. Han kommer fra Air Berlin, hvor han både har været beskæftiget i Norden og i Berlin.

Til Stand By sagde Mats: ”Nu har jeg været i flybranchen i mange år og havde lyst til at prøve noget nyt, så jeg valgte denne spændende branche, der er i rivende udvikling, og jeg ser frem til at lære den endnu bedre at kende.”