Krydstogtrabat, der batter

Det måtte jo komme. En klar tilbagegang med salg af krydstogter i USA efter den uheldige sejlads med Costa Concordia. Netop nu har de største krydstogtbureauer tilbud med Princess Cruise efter princippet ”rejs to for éns pris”.

 

Royal Caribbean er ude med et tilbud til amerikanerne over syv forskellige afgange med verdens største skib, Oasis of The Seas, i Caribien hen over sommeren for ca. 4.500 kr. for en uge i balkonkahyt.

 

Bundskraberen er en enkelt uge med Norwegian Pearl i Caribien for 3.000 kr. – plus 600 kr. til brug på skibet.

 

Desværre for de danske forbrugere får de kun få billige tilbud nu og her, selv om der er prisnedsættelser at finde rundt om i sommerprogrammet for den, der leder.

 

I Norge har Royal Caribbean Cruise svært ved at holde salgskurven og er på vej ud med tilbud til norske passagerer om gratis flyvning til Middelhavets krydstogter på en lang række afgange.
Det tilbud får hverken Sverige eller Danmark, hvor der ikke er den samme tradition for at købe en samlet pakke med fly (Norwegian) og krydstogt.

 

I Danmark ligger RCCL’s salg oven i købet mere end 40 procent foran samme tidspunkt i fjor. En stor del er dog solgt før Concordia røg uden for sejlruten 13. januar.

Skrevet af Ejvind Olesen