Krydstogtrederi øger i Norden

krydstogtskib-norwegian-star-ferieCRUISE: Næste år slår Københavns Havn alle rekorder med 850.000. krydstogtpassagerer – rederiet Norwegian får 60 pct. flere rejsende.

I år har København 304 anløb af 67 skibe fra 35 krydstogtrederier. København har anløb af ca. 90 pct. af de rederier, der sejler i Nordeuropa.

Københavns Havn, CMP, tiltrækker flere store skibe med over 4.000 passagerer – der er 14 i år, næste år kommer 55.

Når 2016 takker af, har Københavns Havn, CMP, modtaget over 740.000 krydstogtpassagerer. Næste år vil slå alle rekorder med 850.000 krydstogtpassagerer.

En af Københavns Havns største kunder er Norwegian Cruise Lines. Rederiets general manager for bl.a. Nordeuropa, Nick Wilkinson, sagde sidste uge under pressebriefing til standby.dk: ”Norwegian Cruise Lines renoverer i denne tid ni af vores 14 skibe – til en samlet pris af 400 mio. dollars. Mens Norwegian sidste år havde to mio. passagerer, forventer vi i år 2,3 mio. og 2,8 i 2019.”

Nick Wilkinson talte med standby.dk under sammenkomst på krydstogtskibet Norwegian Star i Københavns Havn.

Skibet har plads til over 2.300 passagerer og en besætning på mere end 1.000. Der er bl.a. 76 suiter, de to største har bl.a. eget flygel og plads til otte personer fordelt i de tre soveværelser samt to opredning i stuen. Suiterne har bl.a. lille køkken og butler-service.

Norwegian Star var i Københavns Havn efter rundttur i Østersøen og skulle fra København på to ugers cruise til bl.a. Norge, Island og de britiske øer.

Norwegian Cruise Line er med Royal Caribbean Cruise Lines og de italienske rederier Costa Cruises og MSC blandt de største på ruterne ud af Danmark.

”Destinationer er selvfølgelig det vigtigste, når kunderne vælger deres krydstogt. Herefter følger mad og underholdning,” sagde Mick Wilkinson.

Norwegian understreger sin fri seating og at der ikke er faste spisetider.

”90 pct. af vores rejser sælges via vores rejsepartnere, f.eks. rejsebureauer, i Danmark er det bl.a. Albatros Travel, Nyhavn Rejser, MyCruise og Spies,” sagde Mick Wilkinson og tilføjede, at rederiet sejler uden om terror-plagede Tyrkiet næste år.

I år har Norwegian Cruise Lines set to-cifret vækst fra Københavns Havn.

Næste år har rederiet fem skibe i Europa med hjemmebaser i bl.a. København.

Norwegians nyeste skib er Norwegian Escape med plads til 4.200 rejsende. Inden 2017 får det yderligere tre skibe af samme størrelse.