Krydstogtrederi skruer op for ”frivillige” drikkepenge

Drikkepenge systemerne om bord på et krydstogtskib er konstant til debat. Er det rimeligt, frivilligt eller skal det være med i den samlede pris?”

 

I går meddelte Carnival-gruppen, at beløbet forhøjes fra 10 dollars til 11,50 pr. dag. Det matcher bedre de andre krydstogtselskaber, hvor Celebrity og Royal Caribbean i forvejen ligger på det niveau. NCL, Norwegian Cruise Line indregner på 12 dollar om dagen.

 

Endelig ser det ud til, at opdelingen med tjener, assisterende tjener og overtjener forsvinder. I stedet opkræves serviceafgift i restauranten på 5,80 dollar pr. gæst. Kahytpersonalet skal have 3,70 – og så er der som noget nyt to dollar til al anden form for service fra underholdning til reception.

 

Beløbet er fortsat frivilligt, men det er næppe nogen god ide at droppe den del af udgifterne. ”Gæsterne har lov både at sætte det ned og forhøje det,” hedder det fra Carnival-ledelsen.

 

Af gode grunde siger man ikke noget om der nogensinde er nogen, der har sluppet mindre. ”Indregn det,” siger stribevis af blokkere, men ”hold op med at kalde det frivilligt”.

Skrevet af Ejvind Olesen