Krydstogtrederi vil erstatte ødelagt koralrev

Et britisk krydstogtrederi har lovet at betale for skader på et enestående koralrev, da et af rederiets skibe løb på grund.

I en udtalelse fra rederiet Noble Caledonia berettes det, at man samarbejder med lokale eksperter i Indonesien for at hjælpe med til at reparere skaderne på revet, hvor Caledonian Sky løb på grund for 14 dage siden.

Lokalbefolkningen fastslår, at skaderne på revet også vil skade turismen i området, som er stærkt afhængig af dykkere, der vil besøge det smukke rev ved Raja Ampat.
”Vi sætter pris på vores kontakter blandt lokalbefolkningen rundt om i verden, og vi er kede af, at have ramt området på denne måde. Derfor har Noble Caledonia etableret et fond med det formål at hjælpe den lokale befolkning og støtte reparationer af revet. Vi sender specialister til hjælp”, hedder det fra rederiet.

Caledonian Sky blev angiveligt fanget af det lave tidevand og de første forsøg på at trække skibet fri ved hjælp af en slæbebåd, som foreslået af Indonesia Search & Rescue Authority, mislykkedes. Krydstogtskibet kom fri ved egen hjælp efter 10 timer på revet.