Kun 20 ud af 1.650 Lufthansa-flyvninger gennemføres i dag

2019/08/defaultmain.jpgLUFTFART: Fagforeningen Verdi, der bl.a. organiserer hovedparten af Lufthansas kabineansatte, lammer igen flyselskabet. Ingen SAS-fly i dag til Frankfurt og München. Lufthansas Germanwings ikke berørt.

Næsten alle Lufthansas egne flyvninger indenfor Tyskland og Europa er aflyst i dag. Der forventes gennemført nogle få Lufthansa-flyvninger i løbet af mandagen fra Berlin. Men kun 20 af de 1.650 planlagte Lufthansa-flyvninger i dag indenfor Europa forventes at komme af sted, oplyser Lufthansa søndag aften på sin hjemmeside.

Mandagens mange aflysninger betød allerede i går, søndag, at selskabet kun fik sendt seks af de planlagte 50 Lufthansa-langruteflyvninger af sted fra Frankfurt, mens tallet kun var tre ud af 17 fra München. Til gengæld kom alle tre langruteflyvninger søndag af sted fra Düsseldorf.

Lufthansa forudser også et ”massivt antal aflysninger” på sine langruter i dag. Flyselskabets hjemmeside opdateres løbende med info om aflyste afgange.

Til gengæld påvirkes flyvninger med datterselskabet, Germanwings, ikke. Selskabet opererer primært ruter til og fra andre tyske lufthavne end Frankfurt og München.

Seneste strejke blandt Verdi’s medlemmer var for en måned siden. 21. marts måtte Lufthansa aflyse over 500 flyvninger, hovedparten af langruterne kom dog af sted. Det sker ikke i dag. Fagforeningen ønsker lønforhøjelser og jobsikkerhed, Lufthansa prøver at passe på omkostningerne i kampen mod bl.a. lavprisselskaberne og selskaberne fra Den arabiske Gulf, primært Emirates, Etihad og Qatar Airways.