Kun dansk indenrigs i minus hos SAS i første halvår

Mens SAS fik en total fremgang med passagerer i første halvår i år på 12,3 procent, mistede selskabet næsten ti procent på danske indenrigsruter til Aalborg og Aarhus. Der er næppe tvivl om, at det især er konkurrencen til Aalborg, der har bidt sig fast.

I den seneste rapport fra Aalborg, som har oplevet en markant fremgang i år, måtte man i juni registrere et fald på 11,8 procent i indenrigstrafikken. Selv noterer lufthavnens ledelse, at det bl.a. kan skyldes, at flere tager KLM-ruten til Amsterdam og derfra drager videre ud i verden.

I juni havde SAS kun 52.000 passagerer på indenrigsruterne, og i første halvår 304.000, en tilbagegang på 9,8 procent.

Ellers er der fremgang over hele linjen i halvåret for SAS, i hvert fald hvad angår antallet af passagerer. Mest lokalt i Norge med et plus spå 16,4 procent og 3,5 mio. passagerer. Sverige følger lige efter med en fremgang på 14,9 procent.

Den mere givtige intra-skandinaviske trafik, primært i trekanten København-Stockholm-Oslo gik 10,9 procent frem til 1,7 mio. passagerer.

Størst og vigtigst er de europæiske ruter, men også her var der fremgang på 11,2 procent, og 5,1 mio. tog plads i SAS-flyene i perioden.

Der, hvor Skandinavien som helhed har brug for at markere sig gennem SAS, er på de oversøiske ruter, og fremgang er på 5,3 procent, men antallet af passagerer ikke imponerende med 587.000 på et halvt år. Belægningsprocent faldt på grund af Japan med seks procent og kom under 80 procent.

 

Skrevet af Ejvind Olesen