Kuonis rejsebureauer solgt

apollo-rejseleder-guide-ferie-800x534DER Touristik køber Apollo og hele den europæiske del af Kuonis rejsearrangørvirksomhed. Alle ansatte og samtlige varemærker indgår i købet og fortsætter som hidtil – det gælder også varemærkerne Apollo og Kuoni. Købet forventes endeligt i løbet af 3. kvartal 2015.

I januar i år meddelte Kuoni, at koncernen ville sælge hele sin rejsearrangørvirksomhed. Nu er det officielt, at det bliver tyske REWE Group, som erhverver den europæiske del.

DER Touristik, som er REWE Groups rejsedivision, har længe haft et ønske om at gå ind på det nordiske marked og ser købet af Apollo som en direkte mulighed for at få en ledende position i Norden.

Apollo driver rejsevirksomhed i Sverige, Norge, Danmark og Finland under samme varemærke, hvilket betragtes som en klar konkurrencefordel.

”Vi ser det som en stor styrke, at Apollo skiller sig ud i markedet ved at drives videre som det klassiske nordiske varemærke. Apollo er velkendt blandt de mange rejsende i de nordiske lande,” siger Leif Vase Larsen, CEO for Apollo i Norden og fortsætter: ”For alle vores ansatte og kunder er det en glædelig nyhed. I REWE Group får vi en ejer, som ser det potentiale, Apollo har på det nordiske marked. Vi ser frem imod at fortsætte udviklingen sammen med en stor og ressourcestærk international spiller”.

Aftalen med REWE Group indeholder en fuld overtagelse af alle rejsearrangører, specialister og rejsebureauer i Schweiz, Storbritannien, Norden og Benelux og inkluderer også Apollos flyselskab Novair samt sports- og aktivitetshotellet Playitas på Fuerteventura.

Overtagelsen sker, når konkurrencemyndighederne i EU og Schweiz har godkendt købet.

I 2014 omsatte Kuonis europæiske rejsearrangører sammenlagt for ca. 14.5 milliarder kroner. Overtagelsen indebærer dermed, at DER Touristik fremover vil positionere sig som en førende pan-europæisk rejsevirksomhed.

DER Touristik er en del af REWE-gruppen, som er en af de ledende virksomheder inden for detailhandel og rejsevirksomhed i Tyskland og Europa. REWE-gruppen har ca. 330.000 ansatte og omsatte for 51 milliarder Euro i 2014.

Apollo i Danmark og har siden den 1. januar 2001 været datterselskab af Kuoni. Den nordiske del af koncernen hedder Kuoni Nordic, og foruden Apollo og Kuoni i Danmark, Sverige, Finland og Norge, indgår flyselskabet Novair og Falk Lauritsen, Lime Travel, Golf Plaisir og Krone Golf Tours. Kuoni Nordic har 780 medarbejdere og totalt en million rejsende på årsbasis.