Kur mod jetlag

0

jetlagTEKNOLOGI: Jetlag rammer de fleste på lange flyruter når tidszoner krydses. Men nu mener eksperter at have fundet kuren mod den ubehagelige tilstand.

Træthed, kvalme og koncentrationsbesvær er blot nogle af symptomerne ved jetlag. Nu har firmaet Web Blinds dog et bud på en mulig kur for at mindske symptomerne.

Michael Barnish forklarer til avisen Daily Express, at det især er vores indre biologiske ur, der hjælper os med at kende forskel på nat og dag, der bliver berørt, når vi skifter tidszoner.

”Det er kombinationen af mange timer i flyet, et skifte i tidszoner og dehydrering, der gør os dårlige,” siger han.

Nu mener nogle eksperter, at de har fundet kuren mod jetlag. Formularen kaldes The Jet Lag Calculator og er lavet af Web Blinds, der normalt beskæftiger sig med søvnmønstre.

Ifølge Web Blinds kan kalkulatoren hjælpe rejsende med at nå frem til deres destination uden jetlag. Kalkulatoren tager efter sigende højde for den rejsendes individuelle søvnmønster, deres destination og deres flydetaljer. Derefter anvender den en algoritme baseret på videnskabelige undersøgelser, der genererer en individuel søvnrutine, som kan forberede kroppens indre ur til tidszonen på den nye destination. Alt dette foregår via indtastning på firmaets hjemmeside.

Firmaet vil dog ikke garantere, at man når frem uden jetlag, fordi man ikke kan bruge metoden. De har dog nogle gode råd til, hvordan man som rejsende minimerer sit jetlag.

Rådene lyder blandt andet på at forberede sig i god tid inden en længere rejse. Derudover skal man gerne bevæge sig rundt i lufthavnen inden afrejse, og så skal man også gerne stå op i løbet af flyrejsen. Dernæst skal man indstille sig på først at sove, når det er nat på destinationen.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz