Kvartalsrekord i Billund Lufthavn

LUFTFART: Større fly på eksisterende ruter, nye ruter og ikke mindst flere passagerer gav Danmarks næststørste lufthavn god start på 2017. I årets første kvartal havde Billund 47.000 flere rejsende end på samme tid sidste år.

Alene sidste måned rejste 223.882 passagerer til og fra Billund Lufthavn, en stigning på 5,4 pct. svarende til 11.530. Samlet har lufthavnen i årets første kvartal haft lige over 600.000 rejsende. Og det er en ny rekord.

“Normalt er første kvartal en stille periode, men det er en tendens, der er ved at ændre sig,” siger Kjeld Zacho Jørgensen, direktør i Billund Lufthavn.

Med et snit på ca. 200.000 passagerer om måneden er der tale om en god stigning i forhold til tidligere år, og dermed også med til at gøre Billund Lufthavn mindre sæsonbetonet.”
Udenrigsruterne står for væksten i Billund Lufthavn med 159.777 passagerer, en fremgang på 17.552 eller over 12 pct.

“Det er en følge af nye ruter, større fly og bedre belægning. Vi ser tendens til at flyene bliver større og bedre fyldte,” siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Indenrigstrafikken havde 8.451 passagerer, et fald på 2.113 passagerer. Færre afgange i vinterfartplanen sætter sine tydelige spor i passagertallet. Fra sommerfartplanens ikrafttræden vil der igen være op til fem daglige afgange til København på hverdage, ligesom ruten til Bornholm vil give vækst, da Danish Air Transport indsætter flere fly og 30 pct. flere sæder på ruten.