Låneomlæggere bruger pengene på rejser

Mauritius. Foto: Mikael Karlin.

De lave renter giver mange danskere mulighed for at få flere rejser ind i budgettet. De veksler dyre lån til lavere ydelser og flere rejser. 

Danske boligejere bliver lige nu budt på historisk lave renter, hvilket får mange boligejere til at omlægge deres lån. En analyse blandt TUIs kunder viser, at 46% af kunderne med et større økonomisk råderum på grund af en låneomlægning bruger pengene på at rejse mere.

”For det moderne menneske er livskvalitet lig med antallet af ferieture, og der står ’rejse’ øverst på mange danskeres ønskeseddel. Så når danskerne får flere penge imellem hænderne, er der mange, der bruger dem på rejser”, siger Nikolai Johnsen fra TUI.

Hos TUI lyder analysen på, at 5% procent af kunderne er danskere, der har fået råd til at rejse på grund af låneomlægning.

”I vores markedsføring spekulerer vi selvfølgelig lidt i, at det er boligejerne, der måske har fået råd til en ekstra rejse. På den måde er det ikke så mærkeligt, hvis man som boligejer ser flere reklamer for vores rejser end en lejer”, siger Nikolai Johnsen.