Peder J. Madsen, administrerende direktør for Hotel Koldingfjord. (Foto: Hotel Koldingfjord | PR)

Lad os stå bag HORESTA

AKTUEL KOMMENTAR: Fællesskabet i HORESTA er udfordret skriver hoteldirektør Peder J. Madsen i en aktuel kommentar. “Jeg håber, at bevægelsen væk fra HORESTA stopper her,” lyder det.

Af Peder J. Madsen, administrerende direktør Hotel Koldingfjord A/S

Det er vanskeligt at drive en rentabel forretning i vores branche i disse år – ikke mindst i københavnsområdet, der har været særdeles hårdt ramt af coronakrisen.

Set fra min stol er muligheden for at lykkes størst, hvis vi står sammen om at sikre de bedste mulige rammevilkår. Det har vi traditionelt gjort ved at samle erfaring og ekspertise i HORESTA, der også gennem krisen har været særdeles aktiv og på fornem vis har talt branchens sag over for politikere og offentlighed.

Det skylder vi HORESTA dygtige ledere og medarbejdere stor ros for.

Den nye bestyrelse har også allerede vist sig handlekraftig, og jeg er sikker på, at det er de rigtige profiler, der er valgt til at sikre HORESTAs udvikling de kommende år.

Hos HORESTA finder jeg kort sagt det, jeg har brug for i mit arbejde som leder af et hotel. Hurtig hjælp fra eksperter. Solide overenskomster, der er tilpasset et moderne arbejdsmarked. En tydelig stemme på vegne af branchen.

Men fællesskabet i HORESTA er udfordret. Senest har en landets helt store aktører, Arp-Hansen Hotel Group, forladt HORESTA og vil fremover søge sine interesser varetaget af Dansk Erhverv.

Det bekymrer mig naturligvis. Jeg ser ikke en fremtid, hvor en stor paraplyorganisation som Dansk Erhverv kan varetage vores fælles interesser med samme styrke som HORESTA. Risikoen for, at hotel- og restaurationserhvervet drukner i Dansk Erhvervs mange aktører er overhængende.

Derfor håber jeg, at bevægelsen væk fra HORESTA stopper her – og at vi om forhåbentlig kort tid ser betydningsfulde spillere på markedet som Arp-Hansen Hotel Group tilbage i HORESTA-fællesskabet.