Lader hånt om EU for at redde Alitalia

Den afgående premierminister Romano Prodi sagde tirsdag, at han var blevet opfordret af sin efterfølger Silvio Berlusconi til at etablere lånet med det formål at købe tid til at finde en løsning efter Air France-KLM mandag formelt trak sit købstilbud tilbage.

 

Den italienske erhvervsavis Il Sole 24 Ore skriver, at regeringen vil benytte begrundelsen, at der har været tale om et krav fra befolkningen, når man overfor EU skal forsvare långivningen.

 

En talsmand for EU-kommisionen siger, at det er for tidligt at udtale sig om lånet og at medarbejderne i Bruxelles skal studere detaljerne omkring lånet, men EU-kommisionen har tidligere sagt, at yderligere statstilskud meget vel kunne føre til en retssag ved EF-domstolen, hvis man ikke tager kontakt med EU inden lånet udbetales.

 

Berlusconis tale om et italiensk konsortium til at overtage Alitalia er ikke blevet til noget og forslaget om at inddrage det russiske flyselskab Aeroflot bliver modtaget med tilbageholdenhed fra russernes side, som vil anlægge entydige forretningsmæssige vurderinger, hvis man skal vurdere interessen for Alitalia.

 

Skrevet af web-redaktionen