Langsommere busser trods milliontilskud

110 millioner kroner har Københavns Kommune siden starten af 2015 brugt på nye trafiksignaler og intelligente trafiksystemer, som skulle gøre rejsetiden i hovedstaden kortere.

Mens investeringerne har betydet kortere rejsetid for bilister på nogle strækninger, går det knap så stærkt for cykler og busser, skriver dr.dk.

Faktisk er bussernes gennemsnitlige rejsetid steget med én procent fra 2015 til 2016. Værst ser det ud for rute 350S, hvor rejsetiden på nogle stræk er steget med over 30%.

Det fremgår af en rapport, der netop er forelagt kommunens teknik og miljøudvalg. Det er kommunens mål, at flere strækninger for busser, cykler og biler i 2018 skal leve op til nogle fastsatte servicemål. Den nye rapport viser, at fem af 18 busstrækninger lever op til målene. Det er stort set uændret i forhold til i 2015.

Derfor anbefaler udvalgsformand Morten Kabell, at hans politiske kollegaer følger teknik- og miljøforvaltningens indstilling om, at man investerer yderligere 20 millioner kroner på området.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.