Latterliggjort flychef løsladt

macadamia nødderFLYSELSKABER: Efter fem måneder i fængsel blev tidligere vicepræsident for Korean Air sat fri efter hun havde skabt sig over, hvordan hendes macadamia-nødder blev serveret før flyvning med selskabet fra New York til Seoul. Hun beordrede flyet tilbage til gaten for at få smidt kabinechefen af.

Macadamia-nødder er verdens fedeste nød med et fedtindhold på over 90 pct. Men Heather Cho Hyun-ah, tidligere vicepræsident med ansvar for inflight services i Korean Air, og datter af Skyteam-medlemmets præsident vil nok ikke kun af den grund fremover holde sig fra disse nødder.

Efter næsten fem måneder i fængsel er hun nu blevet løsladt efter en appel til en højere sydkoreansk ret. Cho fik i februar et års fængsel for hendes vanvidsreaktion over måden, hun – som passager på selskabets første klasse – fik serveret macadamia-nødder før flyvning i december sidste år fra New Yorks JFK-lufthavn til Sydkoreas hovedstad, Seoul.

Fordi nødderne ikke blev serveret efter forskriften i flyselskabets manual i en bakke, men i en pose, beordrede hun flyets kaptajn til at vende tilbage til gaten for at sætte flyets kabinechef af. Hendes opførsel udløste kraftig reaktion i Sydkorea, hvor mange er trætte af den måde, landets elite opfører sig på.

Efter hændelsen forlod 40-årige Cho flyselskabet.