FLYSELSKABER: Det er meget dyrere at få drikkevarer ombord hos Norwegian og Ryanair end hos de danske charterflyselskaber Jet Time og Thomas Cook Airlines – der i øvrigt har mange ens priser…
Priserne på seks udvalgte drikkevarer er identiske hos Jet Time og Spies-koncernens flyselskab, Thomas Cook Airlines, men kommunikationschef i Spies, Torben Andersen, afviser overfor standby.dk, at de to selskaber har koordineret deres priser. Han siger: ”Vi har ikke samordnet priserne, men jeg tror, at Jet Time har valgt at ligge på niveau med os.”
Prisen på en øl, en Pepsi, en kildevand, en rød/hvidvin, stærk spiritus (f.eks. gin), eller tonic/bitter lemon (alle i samme størrelser) er identiske hos Thomas Cook Airlines og Jet Time.
Omvendt er disse drikkevarer meget dyrere hos Norwegian og Ryanair. Mens prisen for alle seks drikkevarer er 155 kr. hos de to charterselskaber, koster de samme 190 kr. hos SAS, 205 kr. hos Norwegian og 214 kr. hos Ryanair.
I pressemeddelelse skriver Thomas Cook Airlines bl.a.:
”Når familien Danmark tager på ferie, forkæler mange sig med en drink og en lille én til kaffen. Rejser man med de såkaldte lavprisselskaber, er denne feriefornøjelse langt dyrere end hos charterflyselskaberne. En sammenligning af priserne på drikkevarer viser, at irske Ryanair i gennemsnit er 38 pct. dyrere end Spies’ eget flyselskab, Thomas Cook Airlines Scandinavia og danske Jet Time.”
”Også Nordens største såkaldte lavprisselskab, Norwegian, graver dybt i gæsternes pengepung. Selskabet er 32 pct. dyrere end de to charterflyselskaber, der er billigst i luften fra danske lufthavne,” siger Torben Andersen og tilføjer:
”Apropos lufthavne. En øl på 33 cl. i det toldfrie område i Københavns Lufthavn koster mellem 43,00 og 55,00 kr., mens man forlanger ca. 98 kr. for 5 cl. gin. Hos Thomas Cook tager vi 35 kr. for den samme mængde gin. Det kan derfor betale sig at vente med en drink til man kommer om bord i flyet – også selv om man rejser med de såkaldte lavprisselskaber.”
”Københavns Lufthavn har tidligere forklaret, at årsagen til de høje priser i det taxfree område er, at mange svenskere er i transit i lufthavnen. Niveauet er derfor lagt efter de svenske restaurationspriser”, tilføjer han.