Legolands ejere hårdt ramt

Aktierne i Merlin Entertainments, der delvist er ejet af Lego-familien, faldt med 20% tirsdag på baggrund af et dårligt regnskab

”De fleste af vores forretninger har haft det svært over sommeren, da terrorangreb i Storbritannien påvirkede Midway London og forretningen for forlystelsesparker i Storbritannien. Dårligt vejr i Nordeuropa og ekstremt vejr i Italien og Florida har også ramt forretningen i højsæsonen”, skriver Merlin Entertainment i sit regnskab.

Trods det er omsætningen steget og specielt Legoland-parkerne er vokset markant med flere nye parker og udvidelser af de eksisterende, skriver business.dk.

Merlin Entertainments vil spare på investeringerne og investere flere penge i nye parker og markeder, fordi udviklingen på det britiske hjemmemarked er svag.

”På trods af diversiteten – geografisk, brand-mæssigt og segmentmæssigt – bliver vores markeder igen og igen ramt af eksterne chok, ikke mindst terrorisme, der har nået en hidtil uset intensitet i Europa. Vi oplever markant pres på omkostningerne, hovedsageligt fra arbejdsmarkedslovgivning”, skriver Melin Entertainments.

”Det er sandsynligt, at de trends, vi har oplevet i London, vil fortsætte i en overskuelig fremtid”, skriver selskabet ifølge business.dk.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.