Legolands ejere hårdt ramt

Aktierne i Merlin Entertainments, der delvist er ejet af Lego-familien, faldt med 20% tirsdag på baggrund af et dårligt regnskab

”De fleste af vores forretninger har haft det svært over sommeren, da terrorangreb i Storbritannien påvirkede Midway London og forretningen for forlystelsesparker i Storbritannien. Dårligt vejr i Nordeuropa og ekstremt vejr i Italien og Florida har også ramt forretningen i højsæsonen”, skriver Merlin Entertainment i sit regnskab.

Trods det er omsætningen steget og specielt Legoland-parkerne er vokset markant med flere nye parker og udvidelser af de eksisterende, skriver business.dk.

Merlin Entertainments vil spare på investeringerne og investere flere penge i nye parker og markeder, fordi udviklingen på det britiske hjemmemarked er svag.

”På trods af diversiteten – geografisk, brand-mæssigt og segmentmæssigt – bliver vores markeder igen og igen ramt af eksterne chok, ikke mindst terrorisme, der har nået en hidtil uset intensitet i Europa. Vi oplever markant pres på omkostningerne, hovedsageligt fra arbejdsmarkedslovgivning”, skriver Melin Entertainments.

”Det er sandsynligt, at de trends, vi har oplevet i London, vil fortsætte i en overskuelig fremtid”, skriver selskabet ifølge business.dk.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.