Den lille kanariske ø El Hierro har fået en pris for sit arbejde med bæredygtighed. Foto: Den Spanske Stats Turistbureau i Danmark.

Lille kanarisk ø får stor bæredygtighedspris

El Hierro, den næstmindste af de beboede kanariske øer, har fået en bæredygtighedspris ”for at være en af de mest bæredygtige destinationer i verden, set ud fra et turisme- og energiperspektiv.”

El Hierro, der med sine 268 kvadratkilometer og omkring 11.000 indbyggere, regnes som den næstmindste af de otte beboede Kanariske Øer (kun La Graciosa lige nord for Lanzarote og med 700 beboere er mindre) har fået en pris for sin bæredygtighed.

I en pressemeddelelse skriver Den Spanske Stats Turistbureau i Danmark: Øen El Hierro kåret som den mest bæredygtig ø i verden. “Mencey Futurista Honor Award” er blevet tildelt øen El Hierro på De Kanariske Øer. Denne prestigefyldte pris, givet af organisationen Futurismo, har værdsat og fremhævet miljøpolitikken der føres på øen. Prisen blev overrakt ved National Forum for Tourism Entrepreneurs and Professionals i Spanien, Futurismo 2023.”

El Hierro blev valgt idet øen positionerer sig som en af de mest bæredygtige destinationer i verden, set ud fra et turisme- og energiperspektiv, oplyses det.

“Effektiv forvaltning af ren energi på El Hierro har haft en bred national og international indflydelse”, står der blandt andet i motivationen for prisen.

Over 300.000 danskere besøger Kanarieøerne
Den Spanske Stats Turistbureau i Danmark skriver, at El Hierro arbejder meget med at forsyne øens elektriske system med 100 procent ren energi. Øen blev for snart 10 år siden den første nationale geopark på De Kanariske Øer.

Siden da har verden set, hvordan den lille atlantiske ø med næsten 10.000 indbyggere kan gå i front som et godt eksempel inden for bæredygtighed og bevise, at vedvarende energi er en levedygtig energiløsning for millioner af mennesker, der lever i isolerede områder rundt om i verden, står der i pressemeddelelsen.

I 2019, året før coronakrisen, var der i alt 1,2 millioner danske ankomster til hele Spanien. De tre mest besøgte regioner var i 2019 de Kanariske Øer med 312.000 danske ankomster, Andalusien havde 301.000, mens der var 201.000 danske ankomster til De Baleariske Øer med blandt andet Mallorca.

 

Relaterede artikler:

Flest danskere sammensætter selv rejsen til Spanien

Store danske rejsebureauer forstår Mallorcas turismeloft

Pengestærk dansk rejsearrangør stærkt tilbage