Lissabon indfører turistskatter

Azenhas_do_Mar portugalBystyret i Lissabon har besluttet at indføre en turistskat. Det betyder, at alle gæster opkræves én Euro per nat, som skal betales direkte til overnatningsstedet.

Man kan dog højst blive opkrævet for de første syv nætter – altså syv Euro. Desuden vil alle ankommende passagerer i Lissabons lufthavn og i byens krydstogtterminal, blive opkrævet én Euro i ’arrival tax’.

Bemærk dog, at skatterne opkræves lokalt. Det er altså ikke meningen, at skatterne skal inkluderes i rejsearrangørernes pakkepriser eller på nogen anden måde opkræves hjemmefra.

Der er oprettet flere nye flyforbindelser til Portugal i 2016. Med TAP kan man vælge mellem to daglige afgange fra København til Lissabon, der begge har videre forbindelser til alle større lufthavne i Portugal (Porto, Faro, Madeira og Azorerne).

SAS begynder i 2016 at flyve direkte mellem København og Faro på lørdage startende den 23. april, mens Ryanair åbner ruten mellem CPH og Porto med tre ugentlige flyvninger fra den 28. marts. På charterfronten åbner Primo Tours i fællesskab med Folkeferie flyvninger direkte til Madeiras naboø Porto Santo, der blandt andet er kendt for sin skønne ni kilometer lange sandstrand.