London City Airport får svensk fjernstyring

Lufthavnen  bliver den første i Storbritannien til at benytte fjernstyret trafikkontrol, der er udviklet af SAAB Digital Air Traffic Solutions og allerede benyttes i svenske lufthavne.

Teknologien betyder, at i stedet for at have flyveledere siddende i et tårn i selve lufthavnen, opføres et nyt tårn, som udrustes med 14 high definition kameraer og to bevægelige zoom-kameraer, som sender billeder og data til et nyt operationslokale i NATS kontrolcenter i Hampshire, der i forvejen styrer overflyvende trafik i Wales og England.

Det nye system vil angiveligt viderebringe billeder fra lufthavnen med skarpere detaljer, end det menneskelige øje er i stand til at opfatte.

Det nye system testes et år, før det fuldt ud skal overtage driften.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.