LOTs topchef siger op

Sebastian Mikosz.

Sebastian Mikosz.

CEO Sebastian Mikosz, som har stået i spidsen for at redde LOT ud af en truende konkurs, har uventet besluttet sig for at opsige sin stilling efter to et halvt år.

Ifølge de polske medier er årsagen, at Polens finansministerium, der ejer LOT, har sat den vigtige privatisering af flyselskabet i bero af politiske årsager og en forestående valgkamp.

CEO Sebastian Mikosz siger selv, at han har gennemført den mission, han påtog sig i februar 2013.

“Jeg er overrasket over, at Sebastian Mikosz har sagt op på et så afgørende tidspunkt, hvor vi er langt fremme i forhandlingerne med potentielle investorer,” siger finansminister Wojciech Chmielewski.

“Sebastian Mikoszs beslutning ændrer ikke vores planer. Finansministeriet vil fortsætte forhandlingerne for at finde en ny investor”, siger han og afviser, at forhandlingerne er sat i bero.

Ifølge medierne forhandles der med IndiGo Partners, et privat investeringsselskab fra USA og den førende investor i ungarske Wizz Air.

Sebastian Mikosz har tidligere sagt, at det er mere end vanskeligt at finde en investor, der vil købe 49% af LOT, så længe regeringen fortsat sidder på 51% af aktierne.