Lufthansa åbner for Gulf-selskaber

Christoph Franz.

Christoph Franz.

LUFTFART: Efter i årevis at have kritiseret de tre store gulf-selskaber, Emirates, Etihad og Qatar Airways, siger Lufthansas koncernchef nu, at han ikke udelukker kommercielle bånd mellem Lufthansa og et af selskaberne.

Etihad Airways fra Abu Dhabi bliver det næppe, for det ejer knap 30 pct. af Tysklands næststørste flyselskab, Air Berlin. Og Lufthansa har bearbejdet den tyske regering for at den ikke at skal give Emirates fra Dubai landingstilladelser i flere tyske lufthavne.

Men Lufthansas koncernchef, Christoph Franz, siger nu, at han ikke vil afvise et samarbejde med et af de tre store og hastigt ekspanderende gulf-selskaber.

Den nyfundne interesse kan også skyldes, at Qatar Airways indenfor et år lander i Oneworld-alliancen med en af Lufthansas store konkurrenter, British Airways – samt at Etihad har indgået adskillige codeshare-aftaler med Skyteam-medlemmet Air France.

Til Reuters siger Christoph Franz: “Vi ser, hvad der sker… og en skønne dag, hvis der er fordele for Lufthansa i et eventuelt samarbejde, så hvorfor ikke? Men det haster ikke…”