Lufthansa aflyser langrutefly

LufthansaA340-300FLYSELSKABER: Trods dagens strejke fra Lufthansas største pilotfagforening forventer selskabet at gennemføre over halvdelen af sine langruteflyvninger.

Medlemmerne af fagforeningen Vereinigung Cockpit, VC, gennemfører i dag sin 13. strejke siden april sidste år pga. uenighed med Lufthansa om bl.a. pensionsalder.

Lufthansa havde i aftes aflyst 84 langruteflyvninger, herunder med fragtfly i dag, men selskabet skrev i aftes på sin hjemmeside, at man forventede at gennemføre 94 af dagens langruter.

Lufthansas koncernchef, Carsten Spohr, sagde sidste uge, at Lufthansa måtte udholde flere strejker for at blive konkurrencedygtig i kampen mod lavprisselskaberne i Europa og de tre store Mellemøst-selskaber, Emirates, Etihad og Qatar Airways – samt Turkish Airlines – på en række af langruterne.

VC-strejkerne har indtil nu kostet Lufthansa ca. 2,2 milliarder kr. Fagforeningen har tilbudt at forhøje pensionsalderen for dermed at hjælpe Lufthansa med at spare penge, til gengæld ville VC have garanti for, at Lufthansa ikke flytter flere af medlemmerne væk fra den tyske kollektivaftale.

Lufthansa vil netop gerne overføre flere kort- og mellemdistanceruter til sit datterselskab Eurowings, der har lavere lønninger. Ligeledes vil Lufthansa gerne oprette en filial af Eurowings i Østrig.