Lufthansa beder SAS om penge

Lufthansa har bedt SAS, om at putte mere kapital ind i engelske BMI, forud for en aftalt aktieemmission. Det bekræfter kilder tæt på den tyske flykoncern, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

 

Lufthansa bekræftede at ville overtage kontrollen med BMI sidste efterår, efter at det engelske flyselskabs stifter, Sit Michael Bishop udnyttede sin ret til at sælge sin 50 % ejerandel + én aktie. Lufthansa havde allerede 30 % af BMI, mens de resterende 20% ejes af SAS.

 

Lufthansas pris for Bishops BMI-aktier blev aftalt helt tilbage i 1999, og er ifølge kilder tæt på forløbet i omegnen af 300 mio. GBP. Men siden er værdien af BMI-aktierne dalet betragteligt, i lighed med en række andre fly-aktier. Derfor forsøger det tyske flyselskab nu, ifølge aktieanalytikere, at få reduceret prisen.

 

Lufthansa arbejder også med overtagelser af Austrian Airlines og Brussels Airlines. Det tyske flyselskab afviste mandag at kommentere forlydenderne om en kapitalindsprøjtning i BMI.

 

Til gengæld afviser chefen for SAS Investor Relations, Sture Stålén, at det skandinaviske flyelskab har fået en konkret anmodning om kapitaltilførsel til BMI: ”Vores udgangspunkt er, at vi er 20 % aktionær i BMI…hvis vi får en konkret henvendelse fra Lufthansa om den teoretiske mulighed for en kapitalindsprøjtning, er det noget vi bliver nødt til at overveje” siger Stølén til Reuters.

Skrevet af Christian Peschardt

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.