Lufthansa får ro fra kabineansatte

Lufthansa übernimmt neuen Boeing-Jumbo 747-8

Arkivfoto

LUFTFART: Efter mange strejker de seneste år blandt Lufthansas 19.000 kabineansatte indgår deres fagforening og flyselskabet ny overenskomst frem til 2019, hvor bl.a. strejker forventes undgået.

Lufthansa og fagforeningen for de kabineansatte, UFO (Unabhängige Flugbegleiter Organisation), har netop forhandlet sig frem til ny overenskomst, hvor UFO-medlemmerne afskriver strejkeretten frem til 2019.

Den nye aftale omfatter bl.a. nyt pensionssystem, der foreløbig gælder til udgangen af 2023. Fra oktober i år og fra januar 2018 stiger lønningerne hhv. en og to procent.

Samtidig har Lufthansa fået en række ønsker opfyldt, bl.a. at sænke enhedsomkostningerne for kabineansatte 10 pct., oplyser Star Alliance-medlemmet.

Omvendt har Lufthansa givet sikkerhed for opsigelser blandt kabinepersonalet frem til foreløbig 2021. Ligeledes har Lufthansa skrevet under på, at Lufthansas fly ikke flyves af eksternt kabinepersonale før tidligst i 2023.

Som led i den nye aftale kan kabineansatte hos Lufthansa fortsat lade sig pensionere når de er blot 55.

”At vi har fået denne nye overenskomst på plads, hvor vi bl.a. undgår kabinestrejker de kommende år, har været meget vigtig for Lufthansa,” siger personaledirektør, Bettina Volkens.

Lufthansa og UFO har opnået enigheden om den nye aftale med den tidligere premierminister for delstaten Brandenburg, Matthias Platzeck, som mægler.

Lufthansa har tidligere fået langvarig ny aftale med sin jord-personale – men mangler stadig aftale med sine piloter, der har strejket over 12 gange de seneste to år.

Lufthansa forventer i år et overskud på to milliarder dollars.